Koniec s bolesťami chrbta: Tieto sexuálne polohy nezaťažia vašu chrbticu!

Nevzdávajte sa sexu aj keď máte bolesti chrbta!
Zdroj: profimedia.sk
2014-11-10 21:00:00

Bolesti chrbta sú nepríjemné a neraz si ľudia kvôli nim odopierajú sex. Pritom má toľko blahodarných účinkov a dokáže ovplyvniť imunitu, krásu i náladu! Riešením je voľba správnych sexuálnych polôh, pri ktorých bolesti nehrozia.

Nielenže pri niektorých polohách nebudete mať zaťaženú chrbticu, ale dokonca pomôžu k privodeniu lepšieho orgazmu! Pred niekoľkými týždňami bol vplyv sexuálnych polôh na zdravie chrbtice témou výskumu kanadských vedcov. Zamerali sa pritom na mužov, ktorí majú problémy s bolesťami chrbta. Zistili, že si nemusia kvôli tomu odopierať sex!

„Veľa párov sa radšej  vzdá sexu úplne, pretože jedno milovanie pre ne znamená mesiace  agónie v bolesti chrbta,“ tvrdí profesor Stuart McGill, ktorý na výskume spolupracoval.

Odborníci potvrdili, že pre párov s bolestivými chrbtami je vhodná poloha na lyžičku, teda zboku, kedy muž leží za ženou. Aj keď na druhej strane nemusí vyhovovať každému, keďže existuje viac typov bolesti chrbta. A čo sa hodí pre jeden typ bolesti, sa nemusí hodiť pre iný. No najideálnejšia je údajne poloha na psíka, teda zozadu a taktiež nič nepokazíte ani polohou v sedle!

Na psíka

Pri tejto polohe žena kľačí na všetkých štyroch, zatiaľ čo muž za ňou kľačí alebo stojí s chrbticou kolmo k zemi a preniká jej do vagíny zozadu. Muži by pri tom mali skôr pohupovať v bokoch ako prirážať pomocou pohybu chrbtice. Chrbát by mali mať rovný a vystretý. Táto poloha je vhodná taktiež pre tých, ktorí majú problémy so žalúdkom alebo sú práve po operácii. Iné je to však v prípade žien. Keďže kľačia na všetkých štyroch, môžu trpieť hlavne vtedy, ak ich trápia bolesti a choroby kĺbov. Tejto polohe by sa mali vyhnúť obzvlášť vtedy, ak trpia artrózou!

V sedle

Patrí medzi najobľúbenejšie polohy pre mužov. Muž pri nej sedí a má rovný chrbát. Žena sedí na ňom tvárou v tvár, pričom sa partnerka počas súlože pridŕža mužovho chrbta. Muž sa tak nemusí namáhať a napínať svalstvo. Tempo určuje nežnejšie pohlavie. Výborná je aj pre tehotné ženy, keďže môžu samy ovládať pohyb a intenzitu vnikania. Nevýhodou je stuhnutie kolien, ktoré môže postihnúť ženy po dlhšej dobe v polohe.

Misionárska poloha

Stará známa misonárska poloha je výborná predovšetkým pre ženu, ktorá leží dole a partner je nad ňou. Pri nej nehrozia bolesti chrbtice a ani prehnutý chrbát. Dokonca ženy, trpiace častými migrénami, sa v tejto uvoľnenej polohe zbavia bolestí hlavy. Bohužiaľ, v tejto polohe trpí muž, keďže si namáha chrbát.

Bolesti chrbta vás nemusia obrať o pôžitok zo sexu! Stačí si len vybrať správne sexuálne polohy, ktoré je dobré obmieňať. Zatiaľ čo jedna poloha môže partnerovi ulahodiť, pre nežnejšie pohlavie nemusí byť najpohodlnejšia. Preto ich striedajte, aby si užil sex bez bolesti aj jeden, aj druhý!

Široký výber liekov, výživových doplnkov, množstvo zliav a poradenstvo. To vám ponúka Fitlekáreň, internetový obchod pre vaše zdravie!

2014-11-10 21:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Profimedia.sk  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia