Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Šokujúce čísla z oblasti sexuálneho života: Takto sa väčšina ľudí správa v intímnom živote!

Štatistiky ukazujú, že ženy majú v priemere 4 sexuálnych partnerov a muži sedem.
Štatistiky ukazujú, že ženy majú v priemere 4 sexuálnych partnerov a muži sedem. (Zdroj: thinkstock.com)

Je zaujímavé sledovať, čomu všetkému sa vedia výskumy a prieskumy venovať. Práve so sexom sa spájajú tisícky prieskumov a oblastí, ktoré sa dajú vyčísliť a zovšeobecniť. Pozrite sa na zaujímavú sexuálnu štatistiku!

Infekcia

HPV vírus je u ľudí častou a neškodnou infekciou. Podľa Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb najmenej 50 percent sexuálne aktívnych mužov a žien dostane genitálnu HPV infekciu vo svojom živote. HPV alebo ľudský papilomavírus má viacero foriem. Niektoré z nich nie sú nebezpečné, iné predstavujú väčšie riziko. HPV s nízkym rizikom môže spôsobiť genitálne bradavice a vysoko rizikový zase rakovinu krčka maternice a ďalšie typy tejto zákernej choroby.

Práca počas tehotenstva

Ako sa uvádza na portáli Livescience.com, približne dve tretiny žien pracujú aj vtedy, keď sú v období tehotenstva. Dokonca 80 percent sa nevzdali svojej roboty aj vtedy, keď mali len mesiac a menej do pôrodu! V rokoch 1961 a 1965 pracovali len 44 percentá tehotných žien a len 35 mesiac pred termínom pôrodu.

Sexuálni partneri

Podľa prieskumu dospelých mužov a žien vo veku 20 až 59 rokov majú ženy v priemere štyroch sexuálnych partnerov počas svojho života a muži o niečo viac, sedem.

Kamarát na všetko

Až dve tretiny vysokoškolákov sa priznali, že mali kamarátov, ktorým sa mohli nielen so všetkým zdôveriť, ale si aj „vypomôcť“ v sexuálnych potrebách. Až 22,7 percenta vyšli s pravdou von, že s nimi išli do postele a 8 percent, že robili všetko okrem pohlavného styku. Tento kamarátsky sex už dnes nie je ničím nezvyčajným. Otázkou ostáva, či sa ich priateľstvo nejakým spôsobom zmenilo po spoločnom sexe...

Orgazmus

Kým 75 percent mužov vždy dosiahne orgazmus pri sexe, iba 29 percent žien s tým nemá problém. Väčšina žien nie je schopná vyvrcholiť pri vaginálnom styku, namiesto toho potrebujú stimuláciu klitorisu.

Spánok bez manžela

Toto zistenie vás prekvapí! Až 12 percent dospelých v manželstve spávajú zvyčajne sami.

Panenstvo

Priemerný muž stratí panenstvo vo veku 16,9 roka, zatiaľ čo žena je o niečo staršia – vo veku 17,4 roka. Nová štúdia ukazuje, že faktorom môže byť genetika. Dôležité sú zdedené vlastnosti, ako je napr. impulzivita. Podľa nich môže byť človek viac či menej ochotní mať sex v ranom veku.

Erektilná dysfunkcia

Ide o veľmi nepríjemnú záležitosť, ktorá môže veľmi ľahko pokaziť intímny život medzi partnermi. Neschopnosťou dosiahnuť alebo udržať erekciu dostatočnú pre uspokojivý pohlavný styk trpí približne 5 percent 40-ročných mužov a 15 až 25 percent 65-ročných mužov.

Rekordy

V oblasti sexuálneho života sa nájde i zopár kuriozít, ktoré vás zaskočia. V 18. storočí ruská žena porodila 69 detí, čím sa zapísala do dejín a vytvorila svetový rekord. Tehotná bola 27-krát, porodila 16 párov dvojčiat, sedem trojčiat a štvoro štvorčiat. To je však nič oproti istému mužovi! Vedie marocký cisár, ktorý podľa Guinessovej knihy rekordov splodil najmenej 342 dcér a 525 synov. Dokonca sa v niektorých zdrojoch uvádza , že mal až 700 synov. Mohol tak splodiť až 1 000 detí. V tom prípade by však marocký cisár musel mať pohlavný styk aspoň raz denne počas 32 rokov. Tomu sa hovorí výkon!

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9