Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Sebauspokojovanie vás môže zničiť: 5 signálov, že to už preháňate!

Sebauspokojovanie je zdravé, vďaka nemu spoznáte svoje telo.
Sebauspokojovanie je zdravé, vďaka nemu spoznáte svoje telo. (Zdroj: thinkstock.com)

Niektorí ľudia vedia o tom len ťažko hovoriť. Napriek tomu ide o bežnú vec. Sebauspokojovanie, masturbácia, je zdravá, takže niet sa za čo hanbiť. Sexterapeut a klinický poradca Dan Drake však upozorňuje, že niekedy náš život môže ovplyvňovať negatívnym spôsobom!

Je jedno, ako často človek masturbuje. Musí si len dávať pozor na to, aby mu neuškodilo. Táto na prvý pohľad neškodná činnosť, sa totiž môže ľahko premeniť na škodlivú závislosť. Pozrite sa na príznaky, ktoré naznačujú, že by ste s tým mali prestať:

Škodíte sami sebe

Ako hovorí urológ na Southern Illinois University Tobias Köhler, neustálym drením penisu si môžu muži spôsobiť nepríjemné zranenia! Spozorovali ste červené fľaky, trhlinky či opuchy? Akékoľvek zmeny na penise môžu znamenať, čo to so sebauspokojovaním preháňate.

Kašlete na svoju prácu i vzťahy

Odmietate stretnutia s priateľmi, lebo máte na práci niečo iné? Alebo ste neskoro prišli na pracovnú schôdzu, lebo ste strávili viac času na záchode? Poškodzuje sebauspokojovanie váš spoločenský život či prácu? Uvedomte si, či vám to naozaj stojí za to.

Máte problémy s ejakuláciou

Aby dosiahli vrchol, niektorým pomôžu špecifické pohyby rúk alebo sledovanie porna. Bohužiaľ, rovnaký typ vzrušenia už nezažijú pri klasickom sexe, čo môže ohroziť ich intímny život s partnerom. Smutné..

Nemôžete na to prestať myslieť

Drake upozorňuje, že ak na to často myslíte, neviete sa sústrediť na nič iné a pri rozhovoroch s priateľmi máte problém ich počúvať, keďže vás zamestnávajú iné myšlienky... Máte vážny problém.

Snažili ste sa s tým prestať, no boli ste slabí

Pripomína vám to stav, keď sa niekto snaží prestať s fajčením? Ťažko sa zbavuje závislosti od cigariet. Podobne je to aj čo sa týka masturbovania. Aj keď sa to snažíte obmedziť, nejde to. Máte s tým problém? Ste jednoznačne závislí!

Aj keď sa masturbovanie považuje za zdravú vec, Dr. Köhler a jeho kolegovia zistili, že každodenné sebauspokojovanie po dobu 2 týždňov muža vyčerpáva natoľko, že ho oberie až o polovicu objemu vyprodukovaných spermií. Ak sa teda snažíte o deti, nemusí byť masturbácia pre vás práve najzdravšia!

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9