Prevratná novinka, ktorá vás dostane: Antikoncepcia, ktorá ženu ochráni na 16 rokov!

Onedlho bude koniec antikoncepčným pilulkám!
Zdroj: profimedia.sk
2014-07-28 15:15:00

Takto bude zrejme vyzerať naša budúcnosť! Poprední odborníci vymysleli revolučnú novinku, ktorá by mala ženy chrániť pred tehotenstvom. Ide o unikátny objav, ktorý sa len tak nevidí. Nejde totiž o žiadne pilulky.

Mikročip pod kožou

Už onedlho ženy nebudú musieť hltať každý deň tabletky a tým zaťažovať svoj organizmus. Vedci z Biomedicínskej technologickej spoločnosti spolu s odborníkmi z Technologického inštitútu v Massachusetts vyvinuli špeciálny mikročip, ktorý by ženu ochránil pred otehotnením až na 16 rokov!

Funguje jednoduchým spôsobom. Mikročip, zariadenie vo veľkosti 20 x 20 x 7 mm, ktoré je menšie ako poštová známka, sa dá pod kožu, kde bude do tela postupne uvoľňovať dávky hormónov. Podobne fungujú aj náplaste či klasická antikoncepčná tabletka. Implantovať sa môže do oblasti brucha alebo hornej časti ramena. Dávkovanie môže byť dokonca nastavené pomocou diaľkového ovládania! Takže, ak sa žena rozhodne po čase otehotnieť, buď ona alebo jej lekár čip jednoducho vypne diaľkovým ovládačom.

Predpokladá sa jeho úspech

Mikročip vedci testovali už pred dvoma rokmi, ale na pacientoch s osteoporózou. Zaznamenali veľký úspech, takže sa predpokladá, že rovnako bude účinná aj v oblasti antikoncepcie. Testovanie by malo odštartovať v roku 2016 a o dva neskôr by sa mal dostať na trh. Nebude však práve najlacnejší. Ženy si zaň priplatia okolo 740 eur.

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

2014-07-28 15:15:00  |  Text: Janka   |  Foto: Profimedia.sk  |  Zdroj: news.discovery.com

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia