Robí to množstvo žien, no je to nebezpečné: Takéto nástrahy skrýva depilácia voskom v oblasti bikín!

Depilácia voskovaním zvyšuje riziko vzniku pohlavne prenosných ochorení
Zdroj: thinkstock.com
2014-08-05 15:30:00

Nedávna štúdia zistila, že holenie voskom v oblasti bikín by mohlo byť spojené s vyšším rizikom výskytu pohlavne prenosných infekcií. Pre tisíce žien na celom svete je vosk súčasťou ich pravidelného skrášľovacieho procesu.

Nové zistenia ukazujú, že odstránenie chĺpkov môže spôsobiť "deficit v bariére slizníc", čo umožňuje vírusom alebo baktériám ľahký prístup do tela človeka.

Čo môže spôsobiť?

Aj keď je použitie vosku všeobecne považované za bezpečný postup odstránenia chĺpkov, môže spôsobiť mikrotraumy, či ranky na pokožke. Tak sa ľahko dostane baktéria Staphylococcus Aureus do raniek a spôsobí začervenanie folikulov, prípadne väčšie zápaly. Infekcia sa najčastejšie prenáša prostredníctvom kontaminovaných voskovacích nástrojov alebo od osoby, ktorá s nimi pracuje.

Vedci potvrdili, že voskovanie môže tiež spôsobiť popáleniny na pokožke, pričom väčšina z nich je povrchná. A to nie je všetko! Depilácia voskom v oblasti bikín môže byť spojená s vyšším rizikom nákazy pohlavne prenosnou infekciou!

Kontagiózne bradavice

Jedna štúdia preukázala vzťah medzi pohlavne prenášanými kontagióznymi bradavicami a odstraňovaním chĺpkov v oblasti bikín. Tieto bradavice predstavujú nepríjemné riziko, kedy sa telesným kontaktom prenášajú ďalej. Takže sú určitým obmedzujúcim prostriedkom pre človeka.

Ako znížiť riziko nákazy?

Čo robiť, aby ste minimalizovali vznik zápalov, mikroskopické rezy, či odreniny a tým znížili celkové riziko nákazy alebo prenosu pohlavnej choroby?

  • Choďte na kozmetického salónu na ošetrenie, kde dodržujú prísne hygienické štandardy a kvalitne dezinfikujú všetky plochy a nástroje.
  • Použite aloe vera na čerstvo oholené a voskované oblasti na urýchlenie hojenia.
  • Vždy používajte čisté žiletkyholiace strojčeky.
  • Pred holením navlhčite plochuteplou vodou, pretože zjemňuje folikuly.

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

2014-08-05 15:30:00  |  Text: Pa   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: dailymail.co.uk

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia