Vianočné ozdoby v novembri? Podľa psychoanalytika to má zmysel!

Zdroj: thinkstock.com
2017-11-27 20:00:00

Kým u nás vianočnú výzdobu v mestách obvykle rozsvieti až Mikuláš, vo svetových mestách sú už vianočné svetielka rozsvietené. U niektorých sa už v novembri v domovoch objavujú vianočné dekorácie, čo u niektorých pôsobí šialene, keďže je ešte skoro, no podľa psychoanalytika to nie je najhorší nápad!


December sa ešte oficiálne nezačal a vy už si chcete ozdobiť parapetu okna spievajúcim dedom mrázom a pohybujúcimi sa sobmi? Poviete si však, že ešte počkáte. Mnohí totiž ozdobujú svoj interiér bytu či domu až v decembri, kedy ostáva len pár dní do Vianoc. Prečo však čakať? Siahnite po vianočných dekoráciách ešte v novembri! Budete prekvapení, aký nečakaný benefit má pre vás vianočná výzdoba ešte v tomto mesiaci.

Čítajte tiež: Odborník na výživu Peter Minárik vyšiel s pravdou von: Toto je dôležité pri konzumácii ovocia a zeleniny!

Šťastnejší v živote

Zvážte postavenie vianočného stromčeka v obývačke už teraz! Zdá sa, že tí, ktorí vyzdobia domov vianočnými dekoráciami v skoršom období, teda niekoľko týždňov pred Vianocami, sú oveľa šťastnejší v živote ako ostatní, uvádza mirror.co.uk.

„Hoci by si každý pomyslel, že tí, ktorí majú vianočné ozdoby doma veľmi skoro, nie sú normálni, v skutočnosti je za tým najčastejšie nostalgický dôvod. Znova chcú prežiť tú čarovnú mágiu, ktorá sa spája s Vianocami a chcú sami seba potešiť,“ povedal psychoanalytik Steve McKeown.

Ako ďalej odborník dodal, vo svete plnom stresu a úzkosti sa ľudia radi dostávajú do kontaktu s vecami, ktoré ich robia šťastným. Práve vianočné dekorácie to robia a vyvolávajú v nich silné pocity z detstva.

Dekorácie sú jednoducho riešením alebo cestou ako sa rýchlo dostať k starým detským časom plným vzrušenia z vianočných sviatkov. Vianočné ozdoby zvyšujú tieto emócie už týždne pred samotnými sviatkami,“ dodal psychoanalytik.

Podľa McKeowna sa majitelia svojich ozdobených príbytkov zvyčajne považujú za „priateľských a súdržných“. Vianočné dekorácie vyvolávajú pocity tepla a nostalgie. Keď ich vidíme, pripomínajú nám naše detstvo a tie rozžiarené oči, keď sme zbadali darček pod stromčekom.

Vyvolávajú spomienky na detstvo

Žiadna zodpovednosť, len zábava! Dnešný život je viac stresujúci. Uponáhľaná doba kladie zvýšené nároky na jednotlivca, ktorý musí zvládať prácu, starostlivosť o domácnosť a tiež deti. Pri pohľade na vianočnú výzdobu sa nám vynoria príjemné spomienky, ako sme trávili vianočné sviatky, keď sme boli deťmi.

„Vyzerá to tak, že sviatky slúžia ako pripomienka na to, aké to bolo, keď sme boli deťmi a rodičia nás zahrňovali svojou láskou. Niektorým pohľad na vianočný stromček pripomína, aký to bol život, keď sme verili na Ježiška,“ uviedol odborník na záver. 

Fotogaléria

2017-11-27 20:00:00  |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia