Tajomstvo dlhého a šťastného života máme na dosah: Je niečo dôležitejšie ako životný štýl!

Myslite pozitívne a usmievajte sa!
Zdroj: thinkstock.com
2014-06-23 16:30:00

Všeobecne známym receptom na dlhý život je zdravý životný štýl. Racionálna strava plná ovocia a zeleniny a pravidelný pohyb sa považujú za kľúč k dlhovekosti. Ako je však potom možné, že sa niektorí ľudia, holdujúci alkoholu a fajčeniu, dožili vysokého veku? Pravda je niekde inde!


Množstvo pohybu, výživa, ani genetika nie sú údajne kľúčovým faktorom určujúcim mieru nášho zdravia. V skutočnosti je to myšlienka! Už niekoľko vedných odborov, ktoré sa venovali psychike a jej vplyvu na dlhovekosť či dokonca výskumu rakoviny toto tvrdenie už dokázali.

Najstarší človek s nezdravým životným štýlom

Pozrite sa na konkrétny príklad. Jeanne Calmentová sa dožila úctyhodných 122 rokov. Stala sa tak najstarším zdokumentovaným človekom, ktorý kedy žil. Čo je na tom najzaujímavejšie, mala množstvo zlozvykov, ktorých sa nechcela vzdať. Fajčenie, k tomu sladkosti a červené víno nesmeli chýbať v jej každodennom živote. S chuťou si často dopriala aj guláš, ktorý nepatrí medzi práve najzdravšie jedlá.

Športu sa nevenovala, ak sa neráta občasná prechádza na bicykli. Jeanne nikdy neverila tomu, že zdravý životný štýl je kľúčom k dlhému a šťastnému životu. Sama je živým dôkazom toho, že tajomstvo dlhovekosti spočíva v spôsobe myslenia. Radovala sa z každej maličkosti, z ničoho si nerobila ťažkú hlavu a stres by ste u nej len márne našli!

Vplyv myšlienok na život

Teraz si to porovnajme s inými príbehmi ľudí. Je mnoho prípadov, kedy sa človek zdravo stravoval a cvičil, vyhýbal sa cigaretám a nevedel, čo je to alkohol. Napriek tomu dostal infarkt a nedožil sa ani 80 rokov. Vo svojom vnútri veľmi trpel, sužovali ho depresie a stresy, žil život samotára, s nikým sa nestretával. Nespravodlivý paradox? Ide len o fakt, ktorý potvrdzuje, že myšlienky ovplyvňujú naše zdravie a celý život.

Nepotlačujte hnev a emócie

Viaceré výskumy dokonca potvrdili súvislosť medzi myšlienkami a nebezpečnou rakovinou. Podľa časopisu The Journal Psychocomatic Research je extrémne potlačovanie hnevu najčastejšie identifikovanou príčinou u pacientov s rakovinou prsníka. Iná štúdia uvádza, že veľmi nízke dosiahnutie hnevu bolo zaznamenané v mnohých pozorovaniach pacientov s rakovinou. Údajne existujú dôkazy, ktoré naznačujú, že potlačený hnev môže byť predstupňom rozvoja rakoviny a tiež faktorom k zahájeniu uzdravovania po stanovenie diagnózy.

Podľa odborníkov nie je dobré potláčať hnev a emócie. Ak to dáte zo seba von, vydýchnete si a budete sa cítiť oveľa lepšie. Myslite pozitívne, tešte sa zo života a zbavte sa vnútorného napätia. Tak robila aj Jeanne Calmetová a dožila sa dlhého veku. Nič neľutovala. Viedla predsa krásny život s úsmevom na tvári. Myšlienky sú dôležitejšie ako životný štýl!

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

Fotogaléria

2014-06-23 16:30:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: slunecnyzivot.cz

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia