Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Víkend v znamení príchodu troch zmrznutých: Ovplyvnia počasie aj tento rok? Hrozí aj sneženie!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images, Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Posledné dni tu konečne opäť máme slnečné a na toto obdobie teplé počasie. Gazdiny už sadia priesady do zeme, nečakajú, kým v kalendári bude po tzv. troch zmrznutých, ktorí posledné roky dramaticky ovplyvňujú počasie. Hrozí rovnaký scenár aj tento rok? Meteorológovia v tom majú jasno!

Piatok

"Nad Severným morom sa bude udržiavať stred rozsiahlej tlakovej výše. Po jej okraji začne cez Poľsko postupovať ďalej na juhovýchod frontálny systém," informujú meteorológovia z SHMÚ. 

Posledný pracovný deň týždňa bude jasný až polojasný, zrána sa výnimočne môže vyskytnúť hmla. Popoludní sa treba pripraviť na pribúdanie oblačnosti od severozápadu krajiny, výnimočne sa môžu objaviť aj slabé zrážky. Najvyššia denná teplota vystúpi na 19 až 24, na Kysuciach, Orave a pod Tatrami miestami okolo 17 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1500 m dosiahne okolo 9 stupňov Celzia. Fúkať bude slabý vietor s rýchlosťou do 20 kilometrov za hodinu. 

Víkend v znamení príchodu
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: predpovede.sk)

Sobota

V noci zo soboty na nedeľu bude jasno až polojasno. Najnižšia nočná teplota dosiahne 12 až 7, v údoliach väčšinou 7 až 2 stupne Celzia. Cez deň sa treba pripraviť na veľkú, postupne popoludní zmenšenú oblačnosť, ktorá najmä na severe môže priniesť aj prehánky či dážď. Na hrebeňoch Tatier pozor na sneženie. Najvyššia denná teplota vystúpi na 19 až 24, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši väčšinou okolo 17 stupňov Celzia. Fúkať bude slabý vietor s rýchlosťou do 20 kilometrov za hodinu. 

Víkend v znamení príchodu
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: predpovede.sk)

Nedeľa

Posledný deň tohto týždňa sa bude niesť v znamení príchodu troch zmrznutých. Tento rok však, vyzerá to tak, neovplyvnia počasie. "Od severu k nám bude zasahovať slabnúci okraj tlakovej výše. Zároveň bude postupovať cez Poľsko a Ukrajinu ďalej na juh až juhovýchod studený front spojený s tlakovou nížou so stredom nad centrálnym Ruskom," informujú meteorológovia. 

V nedeľu bude prevažne veľká oblačnosť, s výnimkou západu krajiny, kde bude oblačnosť zmenšená. Na strednom Slovensku treba počítať aj s občasným dažďom, na hrebeňoch Tatier bude naďalej snežiť. Najnižšia nočná teplota dosiahne 12 až 7, v údoliach miestami do 5 stupňov Celzia. Najvyššia denná teplota vystúpi na 17 až 22, na Orave, Liptove, Spiši a Horehroní väčšinou okolo 15 stupňov Celzia. Fúkať bude slabý vietor s rýchlosťou do 25 kilometrov za hodinu. 

Víkend v znamení príchodu
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: predpovede.sk)

Pondelok

Aj v pondelok bude úradovať ďalší zmrznutý - Servác. No počasie by naďalej ovplyvniť nemal. Prvý deň nového týždňa sa bude niesť v znamení malej, cez deň miestami aj zväčšenej oblačnosti. Na severe prinesie aj prehánky. Najnižšia nočná teplota dosiahne 10 až 5, v údoliach miestami 5 až 0 stupňov Celzia a tam prízemný mráz. Najvyššia denná teplota vystúpi na 18 až 24 stupňov Celzia. Na severe ojedinele chladnejšie. 

Víkend v znamení príchodu
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: predpovede.sk)

Viac o téme: Predpoveď počasiaPankrácServácBonifácVíkendová predpoveď počasiaTraja zmrznutí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu