Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Prekvapivé výsledky najnovšieho prieskumu: Do parlamentu by sa dostala aj Republika!

Robert Fico a Peter Pellegrini Zobraziť galériu (2)
Robert Fico a Peter Pellegrini (Zdroj: Topky/Vlado Anjel, Topky/Ramon Leško)

Bratislava 28. apríla (TASR) - Voľby do Národnej rady (NR) SR by v apríli vyhrala strana Smer-SD so ziskom 21,1 percenta hlasov. Druhé by skončilo hnutie Progresívne Slovensko (PS) s podporou 19,7 percenta voličov. Po ňom by nasledovala strana Hlas-SD so ziskom 18 percent hlasov. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre reláciu Na telo televízie Markíza.

archívne video 

Opozícia vyzvala FS, aby zodpovedal otázky v pléne parlamentu (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Do parlamentu by sa dostali aj SaS (sedem percent) a KDH (6,9 percenta). Hranicu zvoliteľnosti by prekročili aj Republika (5,5 percenta) a SNS (5,3 percenta). Pred bránami parlamentu by zostala koalícia hnutie Slovensko (bývalé OĽANO), Za ľudí a Kresťanská únia. Získala by 5,2 percenta hlasov, no ako koalícia troch strán by na postup potrebovala aspoň sedem percent.

Prekvapivé výsledky najnovšieho prieskumu:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Focus )

Do parlamentu by sa nedostali ani strany Aliancia (4,5 percenta), Demokrati (3,5 percenta), Sme rodina (2,3 percenta) či Kotlebovci-ĽSNS (0,9 percenta). Na základe prieskumu by Smer-SD v parlamente získal 38 kresiel, PS 36 a Hlas-SD 33. S 12 poslancami by v NR SR boli SaS aj KDH. Republika by získala 10 mandátov a SNS by mala deväť kresiel. Prieskum sa realizoval od 17. do 24. apríla na vzorke 1017 respondentov.

Viac o téme: PrieskumKoalíciaFocusParlamentPolitika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu